Kallelse till BD Open år 2019

Ladda ner Kallelsen

 

BD - Open:s 38:e turnering

9/8 – 11/8  2019

 

Organisationskommittén har härmed nöjet att hälsa alla deltagare välkommen till NFF:s och NSD:s breddturnering i fotboll BD- Open. Turneringen för flickor och pojkar upp till 12 år för 5 - och  7-mannalag.  

Det är viktigt att Ni alla som skall gästa oss i Kalix läser igenom detta PM för det innehåller värdefull information som Ni behöver för Er vistelse i Kalix dessa dagar.

 

Inryckning/anmälan

Fredag den 9/8 mellan kl. 09.00 och 18.00. Anmälan sker på Furuvallen där tävlingsexpeditionen finns. OBS: Anmälan skall ske före 1;a match för resp lag dvs så att vi kan pricka av Ert deltagande i turneringen.

 

Mat/logi

Matservering i Manhemsskolan i Kalix. Logi i följande skolor: Manhemsskolan, Näsbyskolan, Centrumskolan och Furuhedsskolan. Definitiv logilista är upprättad och vi hänvisar till vår hemsida samt de anvisningar Ni får vid incheckningen. Frågor hänvisas till den logiansvarige (Torbjörn Lahti tel 070 - 341 44 33)

Matbiljetter finnes även till försäljning till medföljande föräldrar, syskon och övriga supportrar. Beställ också detta i förväg! Det finns ett hundratal biljetter till anhöriga (först till kvarn gäller). Maten håller hög kvalité och tillagas ”på plats”!

Mattider i Manhemsskolan är följande:

Fredag middag:                                     kl. 16.00 – 19.00

Lördag frukost:                                       kl. 07.00 – 09.00

Lördag lunch:                                        kl. 11.00 – 14.00

Lördag middag:                                      kl. 16.00 – 19.00. OBS: Kycklingfilé

Söndag frukost:                                     kl. 07.00 – 09.00

Söndag lunch:                                       kl. 11.00 – 14.00

Vi har i år fått OK från Kalix kommun med att husvagnar kan ställas upp för föräldrar invid de skolor som barnen bor i – följ dock de anvisningar Ni får på plats av tävlingsledning och/eller skolvärdar som finns på plats fredagen den 9/8. Beträffande bokning av dessa platser – se annan sida/flik på denna hemsida.

 

Spelprogram

Lagen är uppdelade i grupper där vi tagit hänsyn till ålder mm vid indelningen av grupperna varför vi tror på att Era matcher kan bli både jämna och meningsfulla.

Årets turnering har en liten ändrad spelform då vi inte kommer att redovisa tabeller och gruppresultat utan enbart matcherna redovisas (resultatet). Däremot har vi en ny sak som vi är stolta över att presentera och det är att vi utser 15 st lag som vi kallar ”Fair Play vinnare” – vilket vi hoppas skall uppskattas av Er deltagare!

Följ spelschemat noggrant för att undvika fel mm.

Matchtider:

7 manna = 2 x 20 min 

5 manna = 2 x 15 min

3 manna = 4 x 3 minuter

Med 3 min pauser emellan, för vila och dryck.

OBS! Mycket viktigt att Ni håller tiderna – speciellt paustiden, då varje förskjutning är svår att ta igen

---

OBS! Ändringar i spelprogrammet (om så skulle ske p.g.a. återbud, tillkommande lag etc) följer Du från och med nu via Internet på vår hemsida: www.bdopen.se (fliken spelprogram). Vid ev. oklarheter och frågor: Ring tävlingsledaren Lennart Vikström tel 070 – 637 82 54

 

Laguppställning

Vid inryckningen skall varje lag lämna in en laguppställning som gäller för hela tävlingen till tävlingsexpeditionen med uppgift på namn, personnummer samt tröjnummer.

 

Priser år 2019

ALLA barn som är med i årets turnering får plaketter. Dessa hämtas efter att resp lag spelat färdigt – plats för hämtning av plaketter är Furuvallen.

Dessutom så delas ett Fair Play pris ut till 15 st lag som uppträtt enligt devisen FAIR play under turneringen.. Vi har ett regelverk för detta och viktigt är ”Fair Play” för både spelarna och ledarna samt språkbruket och respekten för både domarna och motspelarna.

 

Ekonomi

Kostnader för mat och logi skall betalas före första match. Skall betalas via BD-Opens bankkonto nr: 456 - 6402 OBS: Straffavgift kommer att uttas för lag som anmält sig men inte deltager. Samtliga avgifter skall vara inbetalda senast före tävlingsstart den 9/8.

Verifikat tas med som bekräftar att inbetalning skett.

 

Städning

Samtliga deltagare ombeds att hålla rent och snyggt där man vistas. De lag som övernattar skall före hemresan svara för städning av förläggningen.

Avgift kommer att uttas om städningen varit bristfällig.

 

Planer

Årets BD-Open kommer att genomföras på 2 st konstgräsplaner och naturgräsplaner (Billerudkorsnäs Arena + Furuvallen)

Avstånden till arenorna varierar mellan 0.5 - 5 km. Nu är alltså alla spelplaner inom en radie av endast 6 km, vilket underlättar transporter mm.

OBS: Arrangörerna har ingen möjlighet att ordna transport mellan förläggning och arenorna utan ber därför att ansvariga ledare i förväg planera sina resp. resor.

Matcharenorna har följande numreringar:

Plan 1-6: Furuvallen

Plan 7-12: Risögrund (Billerudkorsnäs Arena)

 

Vi ber slutligen de deltagande lagen att sätta sig in i de färdvägar som finns samt beakta restider så att spelprogrammet kan innehållas.

 

Invigning

SAMTLIGA lag SKALL samlas fredag den 9/8 kl.19.00 invid Furuvallen för invigning. Varje förening skall deltaga vid invigningen och detaljerad information ges vid incheckningen. Dessutom: Alla deltagare som är med vid invigningen får godis - Godisregn – dvs ALLA barn får godis i samband med invigningen.

 

Bad

Det nya Strandängsbadet har GRATIS bad för alla BD Open deltagare och extraöppet alla dagar.

Vid incheckningen ges ytterligare information om vad som gäller för det nya badet med de tempererade poolerna.

Duschar finns i Sporthallen, Furuhedshallen och vid både Furuvallen och Billerudkorsnäs Arena.

 

Disco

Discot detta år kommer att genomföras på Kalix Folkets Hus lördag kväll den 10/8 kl 19.30 – 21.00. OBS: Entré endast för BD Open deltagarna - följ de anvisningar som ges vid entrn till Folkets Hus.

 

Telefoner

Telefon 0923/10268 kan nyttjas för meddelanden (tävl.sekretariat).

Tävlingsledaren (Lennart Vikström) kan nås per tel. 070 - 637 82 54. Matsalen tel 0923 - 653 28. Logiansvarig (Torbjörn Lahti) kan nås på tel 070 – 341 44 33. Resultat tel nr 0923 – 102 68. Billerudkorsnäs Arena 0923 – 221 44. Husvagnscampingen för BD Open Jan Erik Lindbäck tel nr 070 – 377 90 50

 

Skor

Medtag skor för grässpel – alla matcher går på gräs/konstgräs.

 

Upplysningar

Upplysningar om tävlingen lämnas av Lennart Vikström tel 070 – 637 82 54

 

Resultatservice

Löpande kommer resultaten från matcherna att matas in på Internet och vår hemsida – dvs vi redovisar inte en tabell för resp pool:

Följ matcherna på:  www.bdopen.se

 

Övrigt

Samtliga deltagare, ledare och supportrar hälsas välkomna till Kalix med BD-Open.

Vi hoppas på en tävling fylld med glädje, kamratskap, trivsel samt fin propaganda för Norrbottnisk ungdomsfotboll.

Vi hoppas också att samtliga ledare och spelare behandlar våra unga matchfunktionärer på ett sportsligt sätt.

 

VÄLKOMNA  hälsar

Organisationskommitten

IFK Kalix/Assi IF

 

Sändlista:

Deltagande föreningar

Berörda ledare

Norrbottens Fotbollförbund (NFF)

Norrländska Socialdemokraten (NSD)