bdopen3.JPG

Regler BD-Open

Pool indelning

Lagen placeras i sina respektive pooler enligt följande rangordning:

  1. Antal poäng inom poolen (3 poäng för vinst och 1 poäng för oavgjort)

  2. Målskillnad dvs antal gjorda mål minus antal insläppta mål för matcherna inom poolen dvs målkvot

  3. Antal gjorda mål i matcher inom poolen

  4. Inbördes möte

Undantag

För att få en för gruppen vettig spelordning avslutas ibland poolspelet med matcher mellan poolens etta och tvåa samt trea och fyra efter ordinarie poolspel. I dessa fall vinns poolen av det lag som vinner avslutningsmatchen mellan poolens etta och tvåa. Vid oavgjort resultat i denna slutmatch vinns poolen av det lag som vann under det ordinarie gruppspelet.

Överåriga spelare

I den äldsta åldersgruppen (Pojkar/Flickor 08) gäller följande i årets turnering:

  1. Laguppställning gällande för hela turneringen inlämnas vid incheckningen där födelsedata samt tröjnummer anges för samtliga spelare. OBS: Spelarna måste använda samma tröjnummer alla matcher pga tävlingsledningen då kan följa ev inlämnade protester etc
  2. 2 st överåriga (födda 2007) kan nyttjas för varje lag i det fall spelarsituationen i laget innebär att detta behövs (antalet spelare)
  3. Skulle laget innehålla flera spelare är 2 st överåriga gäller att dispens visas som NFF utfärdat. Tävlingsledningen beslutar efter att ha läst dispensen och vilka andra skäl som ev föreligger (ort/antal spelare i laget osv)
  4. I de yngsta poolerna för flickor och pojkar tillåtes att någon/några spelare är pojke resp flicka i de pooler där man är 7-8 år. Detta görs på uppmaning av SvFF som uppmanar till både mångfald och hänsyn till att man i 1,a hand får upp ett fotbollsintresse! I årets BD Open har ett par lag meddelat att man har någon spelare med som inte är "rätt kön"
  5. Lag som ev bryter mot ovanstående i någon match tappar poäng i poolspelet
  6. Ev protester skall vara skriftligt avlämnade 45 min efter avslutad match!